Alle ins en outs.

Google Tag Manager biedt tal van geweldige oplossingen waarmee u moeiteloos kunt taggen.

Alle ins en outs.

Tagtechnologie

U bepaalt hoe uw tags worden gedefinieerd en geactiveerd.

 • Ondersteuning voor Accelerated Mobile Pages (AMP)

  Vereenvoudig de implementatie van tags op AMP-sites. AMP-containers in Tag Manager bieden ondersteuning voor de verschillende advertentieplatforms van Google en externe tools. Bekijk de ondersteunde tags en lees meer over ingebouwde variabelen.

 • Asynchroon tags laden

  Activeer tags asynchroon zodat ze onafhankelijk van elkaar worden geladen en uw pagina's niet langzamer maken. Pagina's worden op deze manier sneller geladen en de gegevensverzameling kan eerder beginnen.

 • Herbruikbare variabelen definiëren

  Selecteer de belangrijkste gegevenselementen op uw pagina's en verzamel ze eenvoudig met variabelen.

 • Ondersteuning voor mobiele apps

  Met Firebase-ondersteuning kunt u marketingstatistieken op elk moment updaten en de gegevens naar Google en andere partners sturen, zoals Kochava, Tune, AppsFlyer, Apsalar en Adjust.

 • Taggen vanaf de server

  Met Taggen vanaf de server in Tag Manager kunt u veel tags van derden van uw site halen en in een nieuwe servercontainer plaatsen die in uw Google Cloud-account wordt gehost. Als klanten interactie hebben met een pagina van uw site, worden tags van derden rechtstreeks in de servercontainer geladen in plaats van op de site, waardoor de laadtijd van de pagina afneemt.

 • Blacklist voor tags

  Behoud de controle over de beveiliging van uw site. Definieer specifieke tags of tagtypen die vanaf uw pagina's kunnen worden geactiveerd.

 • Tags onderbreken

  U kunt tags tijdelijk uitschakelen. U hoeft ze dus niet te verwijderen of de triggers aan te passen om te voorkomen dat de tags worden geactiveerd. Dit is met name handig wanneer u problemen moet oplossen of werkt aan een campagne met bepaalde weergavetijden.

 • Tagreeksen

  Met tagreeksen kunt u tags opgeven die direct voor of na een bepaalde tag moeten worden geactiveerd. Zo bepaalt u de volgorde van gebeurtenissen.

Gebruiksgemak

De gebruiksvriendelijke interface en beveiliging van Tag Manager zijn ontworpen voor marketeers, maar vallen ook goed in de smaak bij IT-teams.

 • Overzichtelijke webinterface

  Kies voor eenvoud. Tag Manager is intuïtief en gebruiksvriendelijk.

 • Mappen

  Deel tags, triggers en variabelen in logische groepen in, zodat u en uw teamleden er gemakkelijker mee kunnen werken.

 • Instant zoeken en automatisch aanvullen

  Vind snel en eenvoudig wat u zoekt in uw containers met functies voor instant zoeken en automatisch aanvullen.

 • Publiceren binnen enkele seconden

  Voeg nieuwe tags toe of bewerk bestaande tags met slechts enkele klikken. Vervolgens publiceert u deze wijzigingen binnen enkele seconden voor uw gebruikers.

 • Voorbeeldmodus

  Bekijk of de aangebrachte wijzigingen ook echt werken voordat u ze op uw site implementeert.

 • Tagoverzicht voor uw site

  Bekijk alle tags in uw container, plus eventuele bijbehorende triggers, in een oogopslag. U kunt eenvoudig tags toevoegen of ze selecteren om te wijzigen of verwijderen.

 • Versiegeschiedenis

  Houd een uitgebreid overzicht bij van wat er op uw site is gepubliceerd. U kunt bovendien op elk moment eenvoudig terugschakelen naar een eerdere versie.

 • Werkruimten

  U en uw teamgenoten kunnen tegelijkertijd aan tags werken. Maak een nieuwe werkruimte, breng wijzigingen aan en publiceer deze zonder de andere werkruimten te beïnvloeden.

  Grote ondernemingen die Tag Manager 360 gebruiken, beschikken over een onbeperkt aantal werkruimten.

Accounts en gebruikersrollen

Verleen de juiste mensen de juiste toegang. Beheer rechten om ervoor te zorgen dat marketeers en ontwikkelaars veilig en effectief kunnen samenwerken.

 • Ondersteuning voor meerdere accounts

  Bureaus die meerdere accounts beheren voor verschillende klanten, kunnen op één plaats al hun accounts bekijken en hier soepel tussen schakelen.

 • Ondersteuning voor meerdere gebruikers

  Meerdere mensen kunnen hetzelfde account gebruiken, zodat u gemakkelijk kunt samenwerken met alle leden van uw team.

 • Rechten op gebruikersniveau

  Stel toegangsniveaus in voor verschillende gebruikers via gebruikersrechten. U kunt marketeers bijvoorbeeld rechten geven om wijzigingen te maken, maar alleen IT de rechten geven om deze te publiceren.

 • Goedkeuringen (alleen voor Tag Manager 360)

  Betrek meer belanghebbenden bij het tagproces zonder ze volledige publicatierechten te geven.

 • Zones (alleen voor Tag Manager 360)

  Geef gebruikers de mogelijkheid om bepaalde typen tags op bepaalde delen van uw site te publiceren. U kunt uw marketingteam en bureaus bijvoorbeeld publicatierechten geven voor hun eigen containers, maar deze beperken tot uw marketingpagina's. Zo kunnen ze hun tagging zelf beheren en worden beheerders en ontwikkelaars hier niet mee belast.

Triggers

Bepaal wanneer en hoe uw tags worden geactiveerd om zo alle benodigde gegevens te verzamelen.

 • Triggers voor automatische gebeurtenissen

  Stel tags in die worden geactiveerd bij bepaalde gebeurtenissen op de site zonder extra code toe te voegen. Er zijn nu extra triggertypen beschikbaar voor YouTube-video, Scrolldiepte en Zichtbaarheid van element.

 • Klik

  Stel een tag in die wordt geactiveerd wanneer er op een bepaald element wordt geklikt, bijvoorbeeld wanneer een gebruiker klikt op de knop 'Nu kopen' of een link die naar een andere site leidt.

 • Aangepaste gebeurtenis

  Stel een tag in die wordt geactiveerd op basis van een aangepaste, geregistreerde gebeurtenis, bijvoorbeeld wanneer een gebruiker interactie heeft met een widget of aangepaste videospeler op uw site.

 • Formulierverzending

  Stel een tag in die wordt geactiveerd wanneer een bepaald formulier wordt verzonden. U heeft hiervoor geen aanvullende code nodig.

 • Paginaweergave en geschiedeniswijziging

  Stel een tag in die wordt geactiveerd wanneer een bepaalde pagina wordt weergegeven, bijvoorbeeld wanneer de pagina-URL overeenkomt met uw bedankpagina of wanneer een pagina asynchroon werd geladen.

Templates

Implementeer wanneer u maar wilt snel nieuwe marketingoplossingen met ingebouwde templates voor meet- en marketingtags van Google en externe providers.

 • Templategalerij van community

  De templategalerij van de community is een open platform waar externe leveranciers tagtemplates kunnen delen die ze onderhouden. U kunt deze templates aanpassen om die tags makkelijk op uw website te implementeren.

 • Aangepaste tags

  Als u een tagtemplate die u nodig heeft niet kunt vinden in onze lijstvan tags met native ondersteuning of de templategalerij van de community, kunt u uw eigen aangepaste afbeeldings-, HTML- of functie-tag maken.

 • Aangepaste templates

  Maak uw eigen tag met behulp van aangepaste templates in Tag Manager. Door de op rechten gebaseerde, gesandboxte aard van aangepaste templates kunt u aangepaste tags en variabelen op een beter beveiligde en efficiëntere manier schrijven dan als u aangepaste HTML-tags en aangepaste JavaScript-variabelen zou gebruiken.

 • Tags van derden met native ondersteuning

  Tag Manager biedt native ondersteuning voor veel tagtemplates van derden. U vindt ze allemaal op onze pagina met ondersteunde tags.

Ondersteuning voor toestemming

Respecteer de toestemmingskeuzes van gebruikers voor cookiegebruik met tags van Google en derden.

 • Toestemmingsoverzicht

  Bekijk een volledige weergave van de toestemmingsinstellingen voor alle tags in uw container. U kunt hier ook toestemmingsinstellingen in bulk beheren, zoals een toestemmingstype voor opslag van personalisatie toevoegen aan meerdere tags tegelijk.

 • Toestemmingsondersteuning voor tags van derden

  Pas de toestemmingsinstellingen aan voor elke tag in uw container. U kunt zien welke typen toestemming elke tag nodig heeft en specificeren of er aanvullende typen toestemming nodig zijn om de tag te activeren, zoals vereiste toestemming voor analysecookies.

 • Toestemmingstypen

  Tag Manager biedt ondersteuning voor meerdere toestemmingstypen. Deze toestemmingstypen komen overeen met opties die u kunt opnemen in uw oplossing voor toestemmingsbeheer. Als een gebruiker geen toestemming geeft voor de specifieke toestemmingstypen die u voor de tag heeft geselecteerd, wordt de tag niet uitgevoerd.

Integraties

Tag Manager kan worden geïntegreerd met andere oplossingen van Google zodat u efficiënter en effectiever campagnes kunt lanceren en beheren.

 • Campaign Manager 360

  Marketeers en bureaus kunnen Floodlight-activiteiten vanuit de gebruikersinterface van Campaign Manager 360 rechtstreeks naar Tag Manager pushen voor goedkeuring.

 • Google Ads

  Conversies bijhouden, standaardremarketing en dynamische remarketing worden volledig ondersteund met Google Ads.

 • Google Analytics

  Via Google Analytics kunnen bedrijven het klanttraject meten en hier inzicht in krijgen. Er zijn allerlei manieren waarop Analytics werkt met Tag Manager.

 • Google Optimize

  Met Google Optimize kunt u varianten van webpagina's testen en zien hoe ze presteren ten opzichte van een door u opgegeven doel. U kunt Optimize instellen op uw site met Tag Manager.

 • Ondersteuning voor tags van derden

  Templates voor tags van externe leveranciers vereenvoudigen de publicatie van code en helpen fouten te voorkomen. Vind beschikbare leverancierstemplates in Tag Manager of ondek andere templates in de communitygalerij met templates.

Geautomatiseerd tagbeheer

Pas uw infrastructuur aan met de uitgebreide mogelijkheden van de Tag Manager API. Ontwikkel uw eigen oplossingen en stel betere integraties in die passen bij uw huidige workflow.

 • API

  U kunt de Tag Manager API eenvoudig in uw systemen integreren, zodat u probleemloos gebruikerstoegang kunt beheren, containers en tags kunt bekijken en publiceren, en nog veel meer.

 • Integratie met Apps Script

  Via Google Apps Script kunt u eenvoudig toegang krijgen tot de Tag Manager API en deze gebruiken. Automatiseer en integreer Tag Manager met uw favoriete Google-apps, zoals Gmail, Google Agenda, Documenten en Drive.

Vind een oplossing die bij u past.

Tag Manager biedt eenvoudige maar krachtige oplossingen waarmee zowel kleine bedrijven als grotere ondernemingen sneller aan de slag kunnen met metingen.

Versies vergelijken
Vind een oplossing die bij u past.